Vraag & antwoord

U heeft een vraag? Kijkt u hieronder tussen onze meest gestelde vragen en antwoorden. Wellicht heeft u dan direct een antwoord. Staat uw antwoord er niet tussen dan kunt u uw vraag stellen door ons contactformulier in te vullen en toe te sturen.

Hoe kom ik zo snel mogelijk in aanmerking voor een huurwoning?

  • Indien u het inschrijfformulier invult met uw specifieke woonwensen dan kunnen wij aangeven of er een geschikte woning beschikbaar is. U weet dan direct of u een bezichtigingsafspraak kunt maken en wij kunnen u dan mogelijk binnen één week voorzien van een huurovereenkomst. Kijkt u ook tussen ons volledige aanbod op de website en reageer direct op één van de beschikbare objecten.

Wat is de hoogte van de inschrijfkosten?
  • Inschrijven is kosteloos voor woningzoekenden. De inschrijving is geldig totdat u een huur- of koopruimte via ons heeft gevonden en er een huurovereenkomst of koopakte getekend is. De inschrijving geeft u o.a. recht op bezichtigingen. Zie ook onze algemene voorwaarden, deze vindt u onderaan de webpagina.

Zijn er inschrijfkosten voor een verkoper of verhuurder?
  • Nee, een inschrijving heeft uitsluitend betrekking op een woningzoekende. Voor een verkoper of verhuurder gelden er andere voorwaarden. Leest u onze algemene voorwaarden voor meer informatie, deze vindt u onderaan de webpagina.

Wat betekent 'verhuurd ovb' of 'verkocht ovb'?
  • Ovb betekent; onder voorbehoud. Inhoudende dat wanneer de afkorting genoemd wordt bij een object, deze verhuurd of verkocht is behoudens bepaalde voorwaarden waar nog aan voldaan moet worden. Er kunnen op dat moment [tijdelijk] geen bezichtigingen meer plaatsvinden voor dit object.

Mag u een bod doen en wanneer bent u in onderhandeling?
  • Ja, u mag een bod doen. De verhuurder of verkoper hoeft alleen niet akkoord te gaan met het bod. Bij verkoop is er meer sprake van een vraagprijs en is het gebruikelijker om een bod uit te brengen dan bij huurwoningen. Indien er een reactie komt op uw bod, vanuit de verhurende of verkopende partij, dan bent u officieel in onderhandeling.

Mag een [verhuur-]makelaar doorgaan met bezichtigingen wanneer er al een onderhandeling gaande is?
  • Ja, dit mag. Een onderhandeling hoeft namelijk nog niet tot de verhuur of verkoop van een aangeboden object te leiden. Het kan tevens mogelijk zijn dat de verhuurder of verkoper graag wil weten of er meer belangstelling is. Meerdere onderhandelingen vanuit diverse partijen is daarentegen ook mogelijk.

Kan de verhurende of verkopende partij de huur- of vraagprijs tussentijds of tijdens onderhandeling verhogen?
  • De verhurende of verkopende partij mag te allen tijde de prijs aanpassen, dit kan door verlaging of verhoging. Vanaf het moment dat er tussen beide partijen een schriftelijk-akkoord bereikt is, over de verhuur- of verkoopprijs, mag de prijs niet meer aangepast worden.